Volné ubytování

Kde se najíst

Koruna Vysočiny, malebný region uprostřed České republiky, se pyšní typickou regionální kuchyní plnou jednoduchých, ale chutných pokrmů. Koprová, křenová, houbová a švestková omáčka spolu s brambory a hrachem tvoří základní pilíře této kulinářské tradice.

Horácko je sice krajinou s nepříznivými podmínkami, ale přesto nádherným místem. Historicky v něm často panovala chudoba a nouze. Když však Kryštof Kolumbus přivezl brambory do Evropy, nakonec se dostaly až na Horácko, kde se dodnes s úspěchem pěstují. Brambory se staly neodmyslitelnou součástí jídelníčku regionu a spolu s luštěninami hlavním zdrojem potravy. I přes omezené suroviny však vzniklo mnoho výjimečných pokrmů. Horácko může být také hrdé na své krásné lesy, které nabízejí bohatství plodin, jež byly chudými obyvateli šikovně využívány. Byly vařeny třeba houbové polévky, ale nejoblíbenější zůstala kyselka - zelňačka, která zejména v zimě dodávala důležité vitamíny.

O Koruně Vysočiny

O KORUNĚ VYSOČINY
Jsme úžasná destinace od Žďárských vrchů po hrad Pernštejn. Naším cílem je přilákat a udržet si nové i stávající návštěvníky všech věkových kategorií po celém našem regionu.

O naší práci si můžete více přečíst zde. Naleznete tady informace o našem spolku, našich členech, marketingových aktivitách nebo projektech, které jsme s partnery pro vás připravili ...

 

Kontakt

Destinační společnost Koruna Vysočiny

Příční 405
593 01 Bystřice nad Pernštejnem

776 308 072
kancelar@korunavysociny.cz
IČ: 044 15 868

Regiony Koruny Vysočiny

Nahoru